پادکست با گسترش شبکه های اجتماعی محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.

بازاریابی و تبلیغات پادکست به هر نوع استراتژی یا برنامه ای اشاره دارد که می‌توان برای رشد تعداد مخاطبان و دیده شدن بیشتر پادکست از آن کمک گرفت. راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید انجام دهید. البته این بدان معنی نیست که نمی‌توان خارج از چارچوب فکر کرد و به شیوه ای متفاوت از بقیه به تبلیغ پادکست خود پرداخت.

در ادامه دست به شرح ایده‌هایی می‌زنیم که در مسیر تبلیغ پادکست به کار می آید:

  1. مخاطبان هدف خود را در نظر داشته باشید:

    هر بازاریاب حرفه ای در سرتاسر جهان به شما خواهد گفت که بدون درک روشنی از مخاطبان هدف خود، به موفقیت دست نمی‌یابید.

بهتر است این حقیقت را بپذیرید که پادکست شما لزوما برای همه مناسب نیست. ممکن است بتوانید برای تبلیغات پادکست پول و زمان زیادی را صرف کرده و با این کار شنوندگان جدیدی را به سوی خود جذب کنید اما آیا هدف شما افزایش موقتی تعداد شنوندگان یا جذب افرادی است که علایقشان با موضوع پادکست همراه بوده و به شنوندگان وفادارتان تبدیل خواهند شد.

قبل از تلاش جهت تبلیغ پادکست، به این موضوع فکر کنید که مخاطبانتان چه کسانی هستند.

چنین حرکتی کمک می‌کند تا نیاز‌ها، خواسته‌ها و اولویت‌های شنونده مورد نظر خود را تشخیص داده و محتوایی مرتبط با سلایق مخاطبان عرضه کنید.

البته بهترین راه برای درک شخصیت شنونده، تحقیقات بازار و گردآوری داده‌های واقعی درباره مخاطبان است.

کافیست چند دقیقه وقت گذاشته و برای دستیابی به توصیف عمیقی از شخصیت مخاطب خیالی به سوالاتی از قبیل سن و سال، محل زندگی، شغل و حرفه، سرگرمی‌ها و علایق افراد، دلیل گوش دادن آن‌ها به پادکست شما و محل انجام این کار پاسخ دهید. سپس باید پادکست‌هایی را بسازید که با علایق و ارزش‌های شخصیت شنونده خیالی تناسب داشته باشند.

  2. در رسانه‌‌‌‌های اجتماعی فعال باشید.

امروزه دیگر همه می‌دانیم که حضور فعال در رسانه‌های اجتماعی برای جذب فالوئر یا عرضه محصول در بازار لازم و ضروری است.

برای حضور پر رنگ در رسانه‌های اجتماعی حتما لازم نیست که متخصص رسانه‌های اجتماعی بوده یا بتوانید توییت‌های هوشمندانه بزنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که برای پادکست یا برند خود در چند پلتفرم رسانه اجتماعی منتخب مانند توییتر، اینستاگرام یا فیسبوک پروفایل ایجاد کنید. نیازی به حضور در همه رسانه‌های اجتماعی نیست فقط در پلتفرم‌‌هایی حضور داشته باشید که مخاطبانتان در آن‌ها فعالند. بهتر است به یک یا دو پلتفرم پایبند باشید تا بتوانید بر روی تولید محتوای مناسب و مرتبط تمرکز کنید.

جهت تکمیل بیوگرافی خود، انتخاب یک عکس پروفایل و افزودن لینک‌هایی به صفحه خویش، وفت بگذارید. باید فراتر از تبلیغ صرف در رسانه‌های اجتماعی پیش رفته و به همین دلیل توصیه می‌شود نکات زیر را برای جذب مخاطب در رسانه‌های اجتماعی دنبال کنید:

  • هویت انسانی خود را حفظ کنید

هیچ کس دوست ندارد حسابی را در رسانه‌های اجتماعی دنبال کند که ظاهرا پست‌هایش توسط یک ربات تولید شده است. در بیشتر موارد، افراد با حساب‌هایی ارتباط برقرار می‌کنند که توسط افراد واقعی اداره می‌شوند.

با ارسال تصاویر یا ویدئو‌هایی از پشت صحنه استودیو ضبط و تولید محتوای خود، هویت انسانی خود را به نمایش بگذارید. بخشی از زندگی شخصی، مراسم تولد یا عروسی برای فالوئر‌هایتان جذاب خواهد بود. در نهایت به مناسبت‌های مختلف محتوا تولید و منتشر کنید.

  • با جامعه مخاطبان خود تعامل برقرار کنید

یکی از آسان ترین راه‌های برای تعامل آنلاین با جامعه مخاطبان این است که از آن‌ها بخواهید شما را در صفحات رسانه‌های اجتماعی فعال تگ کنید. در ادامه از آن‌ها دعوت کنید تا از شما سوال بپرسند، به شما واکنش نشان دهند یا در نظرسنجی شرکت کنند.

استراتژی فوق حرف و سخن راجع به شما را گسترش داده و موجب می‌گردد بیش از پیش دیده شوید.

  • فروشنده نباشید

معمولا همه کاربران رسانه‌های اجتماعی متوجهند که برند‌ها صرفا برای تبلیغات برند خود دست به ایجاد پروفایل در شبکه‌های اجتماعی می‌زنند. در این راستا بهتر است از قانون 20/80 استفاده کرده و بدانید که فقط 20 درصد از پست‌هایتان باید تبلیغاتی باشد.

  • برای مخاطبان خود ارزش افزایی داشته باشید

80 درصد از پست‌های شما در رسانه‌های اجتماعی باید به نوعی برای فالوئر‌هایتان ارزش آفرینی کند. با انجام کار‌های زیر می‌توانید به هدف فوق دست پیدا کنید: اطلاعات مفیدی را ارائه دهید. مشکلات مردم را حل کنید. مخاطبانتان را بخندانید. مکالمه ای را شروع کنید. سوال بپرسید یا به سوالات دیگران پاسخ دهید. حساب‌ها یا برند‌های دیگری را که فکر می‌کنید مخاطبانتان از آن‌ها استقبال می‌کنند را تبلیغ کنید.

  • پست‌های بصری تولید کنید

همیشه به یاد داشته باشید که ارسال کلیپ‌های صوتی احتمالا چندان مخاطب جدیدی را به سوی خود جذب نخواهد. صدا بهترین رسانه برای جلب توجه در رسانه‌های اجتماعی نیست زیرا همه پلتفرم‌ها برای محتوای بصری مانند زیرنویس، تصویر و ویدئو‌ بهینه سازی شده اند.

شما باید در مورد محتوای مورد علاقه مخاطبان فکر کرده و به نتیجه کلی برسید.

بنابراین، برای حضور فعال در پلتفرم‌های بصری به راه‌هایی بیندیشید که می‌توانید با استفاده از متن و تصویر، فیلم ارسال کنید. مثلا سعی کنید از جلسه ضبط پادکست فیلم گرفته و کلیپ‌ها را در کانال‌های خود پست کنید.

  3. پادکست خود را به هر جای ممکن ارسال کنید

یکی از راه‌‌های بسیار ساده برای جلب توجه هر چه بیشتر مخاطبان این است که اطمینان یابید پادکستتان در هر جایی که مردم به پادکست گوش می‌دهند، حضور پیدا می‌کند.

برای انجام این کار، فید RSS محتوای خود را به صورت دستی به رسانه‌های مختلف ارسال کنید.

شنوندگان از منابع پادکست از جمله «Google Podcasts» و «Apple Podcasts» یا همان iTunes سابق برای جستجو و کشف پادکست‌های جدید کمک می‌گیرند. با ارسال فید RSS پادکست به تعداد زیادی از منابع پادکست در حد توان، می‌توانید تقریبا اطمینان یابید که شنوندگان، پادکست شما را ضمن جستجو برای کشف پادکست‌های مورد علاقه خود پیدا می‌کنند.

  4. پادکست خود را در یوتیوب منتشر کنید

یکی دیگر از راه‌های بسیار خوب برای تبلیغ پادکست، استفاده از محبوبیت فراوان ویدئو است. یوتیوب با بیش از 2 میلیارد نفر کاربر ماهیانه، چشم بالقوه زیادی به پادکست شما دارد.

در ابتدا، می‌توانید با آپلود یک تصویر ثابت متناسب با صدا و پادکست خود، کار‌ها را ساده کنید.

به هر حال، اگر می‌خواهید کاربران بیشتری را به سوی خود جذب کنید، یک نرم افزار ضبط پادکست با کیفیت را در نظر گرفته و برای تولید یک پادکست ویدئویی آماده شوید.

  5. محتوای پادکست خود را تغییر دهید

بخشی از استراتژی تبلیغاتی پادکست شما باید این باشد که شکل و کانال‌های محتوای خود را متنوع کنید. به این ترتیب، می‌توانید کاری کنید تا برندتان هر چه بیشتر جلوی چشم شنوندگان و بینندگان بالقوه آید.

از جمله استراتژی‌های مفید برای انجام این کار، می‌توان به رونویسی صدای پادکست خود و تبدیل آن به پست وبلاگ، آپلود کلیپ‌های کوتاه در Soundcloud و به اشتراک گذاری آن‌ها در توییتر، استفاده از ابزار‌های طراحی گرافیک مانند «Canva» برای ایجاد اینفوگرافیک و ارسال لینک پادکست خود در وبسایت، خبرنامه یا وبلاگ شخصی اشاره کرد.

منبع